Joyzine.se


Recension - Skiva

The Bereaved
Daylight Deception, 2009
Skivbolag: Vic Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-13
Hemsida: myspace.com/thebereavedswe

Det är alltid ett väldigt snack om In Flames när den här musikstilen förs på tal. Kanske inte så konstigt då de i mångt och mycket kom att bli fanbärare för västkustmetal och The Gothenburg Sound, men 90-talet och några därpå stapplande år av 2000-talet handlade ju om mer än bara dem. Det har Örebros The Bereaved förstått. När de år 2009 släpper sin andra fullängdare ekar den av en tid som rymde ett obskyrt men bra band som Divine Souls och överskattade gycklare som Gardenian. Det doftar nostalgi och det doftar fantastiskt gott.

Men stopp och belägg. ”Daylight Deception” är inte bra bara för att den lockar fram minnen från en scen under uppvaknande. Visst är det omöjligt att inte drabbas av positiva hågkomster från en blomstrande tid när de här tio spåren ljuder, men framförallt bjuder närkingarna på genuint bra material.

”Daylight Deception” är snärtig västkustdöds av bästa märke. Den arga skriksången låter lysande, tvåtaktspisk viner genom hörselgångarna och gitarrslingorna är som hämtade från de bästa skivorna som kom ur Studio Fredman på den där ljuva tiden. Men The Bereaved strävar inte bara bakåt. Med sunt förnuft och tjusiga avvägningar lyckas de också väva in modernare element i sitt pisk. Rensjungna refränger må inte vara särskilt revolutionerande längre, men hos den här orkestern passar de utmärkt. Förmodligen för att de används med måtta och för att jänkaren Travis Neil (lånad från Divine Heresy) är en duktig sångare.

Som om någon när det begav sig fått för sig att stoppa in lite Killswitch Engage i Divine Souls. Så beskriver man lämpligast den här skivan. Det manifesteras som allra bäst i Freezing the Blood. En särdeles lysande låt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Nils J, 2009-05-14 15:32:14 (85.227.155.9)

Travis var med i The Bereaved innan han blev erbjuden plats i sångbåset hos Divine Heresy. :)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner