Joyzine.se


Recension - Skiva

User Ne
Atropa Natura, 2006
Skivbolag: Dark Symphonies
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-26
Hemsida: www.userne.net

Det börjar med sköna gitarrer backade av rytmiskt komp. Introspåret får solen att sakta gå upp över en stilla havshorisont. Första låten inleds med taktfast trummande och fylls på av en bedårande vacker säckpipa. Den drömska slingan pumpas några varv och mitt leende blir större och större. Det verkar som att ”Atropa Natura” är på väg att utvecklas till en symfonisk resa genom ett orientaliskt landskap. Sedan tar två sångare ton och det enda jag vill utbrista är: vad fan fick ni luft ifrån?

Precis i detta ögonblick faller ”Atropa Natura” samman fullständigt. Det vackra som byggts upp raseras till oigenkännlighet och User Ne kommer sedan aldrig i närheten av sådan stämning igen. Resten av skivan är en pina, en ren pina!

Band som saknar förmågan att begränsa sig brukar allt som oftast inte vara särskilt kul i längden. User Ne verkar inte ens ha tänkt tanken att en genomtänkt stil skulle kunna gynna dem. Orientaliska instrument blandas med flamenco, industrimetal och gycklarmusik i någon sorts mix som helt tycks sakna eftertanke. Två usla manliga sångare turas tillsammans med en något mer välstämd sångerska om att sjunga på engelska, spanska och vad jag tror är arabiska. Det finns ingen linje, mer än att det är bångstyrigt.

User Ne hade säkert kunnat komma undan med sin schizofrena musik om det funnits kvalitativa låtar. Men det saknas helt. Det är egentligen bara några säckpipemelodier och en och annan sällsynt flöjtslinga som lyckas tilltala. Men tänk om den vackra inledningen hållit vad den lovat, då hade vi suttit här med ett symfoniskt drömverk att fira nyår till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner