Joyzine.se


Recension - Demo

Cassus
Through the woods
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-07
Hemsida: myspace.com/cassushlm

Här har det gått åt helt fel håll för att mina smaklökar ska vattnas. Förra demoinspelningen jag hörde med Hässleholms Cassus bjöd på en befriande lekfullhet och ett rocksound som var fritt från begränsningar. Visst kunde man spåra någon form av grundstomme tillbaka till Black Sabbath, men skåningarna lekte precis lika gärna med poppig rockmusik a la Foo Fighters. Jag diggade stort, men det dög uppenbarligen inte för trion.

Hur ska man annars tolka att de till ”Through the woods” låst fast sig i ett tröttsamt och uttjatat retrokoncept? Plötsligt pekar minsta lilla referens tillbaka mot 70-talet och Cassus kletar en otrevlig hinna av progressivitet över sina låtar. Det som tidigare lät ungdomligt uppnosigt och intressant låter på den här demon tyvärr bara som ett gång trötta gubbar som står och harvar halvdassigt i garaget för att de inte har något bättre för sig.

Nu ska man i och för sig vara försiktig med att säga något om ett band utifrån fyra låtar på en demo. Det kan vara så (hoppas, hoppas, hoppas!) att Cassus använt ”Through the woods” för att testa lite nya vägar som de eventuellt kan inkorporera i sitt sound. Men är det här vägen de på allvar stakat ut har jag bara en fråga att ställa: varför ska ni prompt snöa in på något enkelspårigt när så ofantligt många redan gjort det bättre än er?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cassus ()
Cassus ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Esteban, 2009-05-24 17:38:46 (83.254.169.108)

alla har rätt till en åsikt. men gör dig själv en tjänst och se oss på scen istället. demon gör inte materialet rättvisa. tycker du fortfarande det låter "trött" så får det va så ;) MVH/esteban

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner