Joyzine.se


Recension - Skiva

Dorena
About Everything And More, 2011
Skivbolag: Deep Elm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-10
Hemsida: myspace.com/dorenamusic

Jag skriver postrock och beroende på era egna erfarenheter börjar ni förstås associera till saker som atmosfär, monotoni, storslagenhet eller spänning. Saker som på sitt eget vis kan bidra till en stor upplevelse och som i lyckat utförande av musikstilen kan vara oerhört fängslande.

Dorena från Göteborg har stora ambitioner med sitt musicerande, men förutsatt att ni har positiva associationer till nyckelorden ovan kommer de att göra er besvikna. Det är i alla fall vad jag blir. För jag gillar min postrock med alla dess dramatiska och vackra nyanser, men får inte mycket tillbaka av den här gruppen.

Det måste finnas ett djup i den här typen av musik för att det ska bli fängslande och det är där Dorena fallerar. De hanterar instrumenten helt okej, den avslutande kören i Let Us Live är dundersnygg och det är juste att på sina håll slänga in en och annan fras på modersmålet. Men kompositionerna är nästan jobbigt platta. Göteborgarna kommer aldrig ens i närheten av att gräva sig ner bland ljudlagren där det börjar bli spännande, utan skrapar bara nätt på ytan där de hanterar klyschor som de tror är de rätta för genren.

Jag ska inte säga att musiken inte kommer från hjärtat, det har jag som ni begriper ingen aning om ifall den gör eller inte. Men den låter inte som den gör det. Dorena lyckas inte frammana känslan av att de verkligen blöder för sin musik. Något som är snudd på ett måste om de där härliga postrock-nyanserna verkligen ska börja breda ut sig. ”About Everything And More” blir rent av ganska tråkigt i sitt utförande och det är förstås inte bra när kompositionerna på sant genremanér är väldigt långa.

När man döper en skiva till ”About Everything And More” är det faktiskt så att den måste bjuda betydligt mycket mer än så här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dorena (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner