Joyzine.se


Recension - Skiva

Bad Religion
True North, 2013
Skivbolag: Epitaph Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-01-21
Hemsida: www.badreligion.com

Punkgubbarna vägrar envist att låta åldern ta ut sin rätt och faktum är att merparten av de skivor som släppts sedan de grå håren började anfäkta tinningarna faktiskt haft en hel del av klass att erbjuda. Vi snackar givetvis om ganska ojämna alster där kvaliteten svajat, men där topparna fortsatt att vara skyhöga.

Men nu är frågan om verkligheten inte börjat hinna ikapp Bad Religion trots allt. ”True North” kan knappast beskrivas som mer än pliktskyldig.

Stuket är naturligtvis lika patenterat igenkännligt som det alltid är. Man bommar inte en Bad religion-låt i ett blindtest, det är en omöjlighet. Men de där skyhöga topparna finns inte bland all utfyllnad den här gången. Det är Bad Religion-ös så det osar om det, men hitlåtarna saknas. Det puttrar mest på rutinerad tomgång. Jag har svårt att föreställa mig andra band som lutar sig mot rutinen på ett bättre sätt, men faktum kvarstår: ”True North” saknar topparna.

Vassast är det såsiga reflexionsnumret Hello Cruel World och snärtiga In Their Hearts is Right, men det är ändå spår som hade stått sig slätt på tidigare plattor med bandet. I alla fall sida vid sida med pärlorna. Lägstanivån är givetvis hög, men vi talar ändå om en lägstanivå här. Tyvärr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2008
No Fun At All
Bad Religion (2010-06-17)
Bad Religion (2008-06-26)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner