Joyzine.se


Recension - Skiva

Klocka
Det gäller att vara beredd, 2005
Skivbolag: Uppriktig Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2005-10-18
Hemsida: -

19 sekunder. I 19 sekunder lever jag i villfarelsen att Klocka faktiskt kan vara något i min smak. Detta goda första intryck krossas snabbt å det fullständigaste när väl sången kommer in. Men först, lite bakgrund.

Klocka ges ut av Uppriktig Records, ett skivbolag som har som mål att ge ut band som förutom att de skapar bra musik även levererar i textväg. I över 10 (!) år har bandet arbetat med de alster som finns med på ”Det gäller att vara beredd”. Musiken beskrivs enligt skivbolaget som ”svår, svensk pop, där det svåra ligger i texterna och attityden, men inte i musikens komplexitet”. Bland de, outtalade, referenser som ges kan nämnas Nick Cave & the Bad Seeds och Pugh Rogerfeldt .

Klocka är i särklass det absolut sämsta jag någonsin hört släppas på ett skivbolag. Jag vet inte vad det säger om min egen bredd, att jag kanske har förskonats från de bottennapp som finns, eller Klockas överpretentiösa, tvivelaktiga försök till. Ja, vad egentligen? Knappt att det går benämna det musik. Den här skivan skulle jag inte ens ge bort till någon gratis, jag skulle skämmas som en hund om personen i fråga skulle tro att jag faktiskt tyckte om detta.

Det här med djupa, svåra texter faller helt platt. Istället för att vara konstnärligt, poetiskt, estetiskt blir det bara banalt, nästintill skrattretande! Barnsliga vuxensagor. Dessutom påminner sången om andrahandskareoke. Visst, de träffar de flesta toner rätt men känslan är den hos en två veckor gammal död brax. De vackra ord som skivbolaget slängde ur sig visade sig var helt obegripbart påhittade utan någon verklighetsförankring alls.

Hur kan man lägga ut 10 år av sitt liv, och förmodligen en hemskans massa pengar, på sådant här, uppriktigt sagt, skitmusik? Detta är för mig helt oförståeligt. Nu lägger jag undan den här skivan för att aldrig plocka upp den igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mustasch
Hultsfreds vassaste band 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner