Joyzine.se


Recension - Skiva

Sparzanza
Death Is Certain, Life Is Not, 2012
Skivbolag: Lionheart International
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-11
Hemsida: www.sparzanza.com

Värmländska Sparzanza har gjort det till lite av en vana att släppa ytterst potenta album för att sen bara vara lite så där halvljumna på livescenen. Tyvärr har den där tveksamheten som finns inför publik fått följa med in i studion den här gången.

Det finns säkert en tanke med den skrotiga produktionen på klyschigt betitlade ”Death Is Certain, Life Is Not”, men jag gillar den inte. Det som ska låta tungt och tufft låter mest billigt. Det stora problemet är dock att Sparzanza tappat lite av sin identitet på den här inspelningen. Från att vara ett musklöst fläskgäng med groove och hitlåtar har de plötsligt gått och blivit ett band som bara manglar. Och som sådant är de inte särskilt intressanta.

De riktigt intressanta låtarna saknas helt enkelt på den här inspelningen. Med två undantag. Legion är en snygg bit som har alla de kännetecken som jag förknippar med det hittiga Sparzanza och dess hårda rock. Avslutande When Death Comes är därtill en pampig och riktigt snygg ballad. Men däremellan ekar det väldigt tomt. Det är mest tal om träigt mangel där gruppen inte förmår föra fram den identitet som de egentligen har. ”Death Is Certain, Life Is Not” är inget annat än en klassisk mellanplatta där de riktigt bra låtidéerna inte räckt till.

Den stora frågan är dock, när det här inträffat i studion, kan bandet vända skeppet och stå för ett lappkast även live. I så fall i positiv riktning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzines soundtrack till nyårsafton
Getaway Rock Festival
Sparzanza (2011-06-17)
Sparzanza (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner