Joyzine.se


Recension - Skiva

Twilight Guardians
Ghost Reborn, 2007
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-27
Hemsida: www.twilight-guardians.com

Så var vi här igen, i diskussionen om medioker musik. Tongångar som inte kan beskyllas för att vara rent dåliga, men som heller inte tillför en gnutta njutning till era redan hårt överbelastade musikkartotek. Allt handlar givetvis till syvende och sist om personlig åsikt och smak, men jag kan inte någonstans se varför man skulle ägna sin tid åt ”Ghost Reborn”. Den är rakt igenom medioker.

Twilight Guardians försöker spela heavy metal utan att vara hårda och småsliskig rock utan att vara tillräckligt inställsamma. Allt inklätt i en försiktig produktion som är otroligt noga med att inte trampa någon på tårna. Jag spelar skivan gång på gång och lämnas ständigt med en likgiltig axelryckning. Här finns ingenting som talar till mig eller griper tag, bara platt fjunmetal utan mening.

Noteringarna jag har efter otaliga lyssningar är att Rainbow’s gold skulle ha kunnat spelas in av ett Europe som likt Austin Powers berövats sin mojo. Den återhållsamma synthmattan borde finnarna ha kunnat göra betydligt mer av. Att Vesa Virtanen med lite aggressiv producentpeppning förmodligen skulle kunna bli en riktigt bra rocksångare samt att Walk this line låter som en avlägsen släkting till Alice Coopers He’s back (the man behind the mask). Annars är det blankt, ingenting har fastnat.

Jag lyssnar faktiskt hellre på en rätt igenom dålig skiva än en som är så här medioker. Då finns i alla fall saker att reta upp sig över och argt peka ut för vänner och bekanta. Med ”Ghost Reborn” kan jag inte göra annat än rycka på axlarna och stoppa den i backen med meningslösa promoskivor som aldrig kommer spelas igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Havrekex, 2007-12-15 20:46:28 (213.65.75.188)

Jag håller helt med dig om denna recensionen. Varken bra eller dåligt, men inget som fastnar. Det är tråkigt, de hade mycket starkare låtar på deras tidigare album.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner