Joyzine.se


Recension - Demo

Lovisa Cathcart
ep
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-07
Hemsida: lovisacathcart.bandcamp.com

I ett garage någonstans i Trosa-trakten har Lovisa Cathcart och producenten Anton Fernández suttit och musciserat. Det kan låta enkelt och spartanskt, men resultatet är snudd på bländande.

Vill man vara detaljfascistisk skulle man kunna gå in och anmärka på att flera av arrangemangen hade kunnat göras om för att lyfta materialet ytterligare, men det är petitesser och råämnet till något riktigt bra finns redan där. Lovisa Cathcart sjunger imponerande till så väl enkelt gitarrkomp som lite mer elektroniskt orienterade strukturer.

Det är en integritetsfull sångerska vi har att göra med. Om jag slarvigt ska svänga mig med referenser skulle jag vilja påstå att hon landar någonstans mittemellan Maia Hirasawas lite för käcka sida och en mindre eftertänksam Ebba Forsberg. Det handlar om en stark röst som får ganska ordinära låtar att lyfta. Fröken Cathcart har något att säga.

Därför tycker jag riktigt bra om den här epn. Om duon bara får fila lite mer på uttrycket och mejsla fram låtar som inte bara är bra utan riktigt kanonbra kan det här lyfta hur långt som helst. För en integritetsfull och snygg röst finns redan på plats.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner