Joyzine.se


Recension - Skiva

Joshua Radin
Simple Times, 2009
Skivbolag: Warner
Av: Nina Torbacke
Publicerad: 2009-08-21
Hemsida: www.joshuaradin.com

Joshua Radins musik har spridits över världen med hjälp av tv-serier och filmer. Han slog igenom med sin första låt Winter i serien Scrubs 2004. Hans musik hittas annars bland annat i Brothers and Sisters, Greys Anatomy, American Idol och One Three Hill. ”Simple Times” är hans andra album.

Joshuas röst är smått beroendeframkallande. Han sjunger inte en ton fel. Man blir nästan som kär i rösten. Det är kittlande vacker musik detta. One of those Days är en sorglig men mycket vacker och rörande kärlekshistoria som gått åt skogen. Temat för skivan tycks vara förälskelse och relationer . Sky är en låt om att aldrig någonsin lämna den man älskar.

A friend Like You är en fantastisk hyllning till en underbar vän som alltid finns där för en, no matter what. När jag lyssnar på spår fem Brand New Day blir jag nästan religiös. Sången innehåller så mycket hopp att jag blir tårögd.

And it’s a brand new day
It’s a brand new day
For the first time
In such a long long time
I know
I’ll be ok


You Got Growin Up To Do är en strålande duett med Patty Griffin som tillhör mina absoluta favoriter bland kvinnliga singer/songwriters. Deras röster är som gjorda för varandra.

Joshua Radin berör extremt mycket med sin röst. Han har det där extra som man behöver för att bli en riktigt bra singer/songwriter. Joshua har definitivt röstresurser, men ibland är kvalitén på texterna lite tunn, kanske. Hela skivan är överlag mycket bra, men ibland blir det nästan lite för perfekt. Det går inte hitta något fel någonstans och de blir helt enkelt för mainstream och för mycket bakgrundsmusik av det hela, tyvärr. Det är det enda som drar ner betyget från att inte bli en femma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Musiken, litteraturen och det trasiga
Joshua Radin (2011-01-01)
Joshua Radin (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner