Joyzine.se


Recension - Skiva

Joshua Radin
The Rock And The Tide, 2011
Skivbolag: 14th Floor Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-19
Hemsida: www.joshuaradin.com

Varför är det nästan uteslutande så att pojkar som blivit framgångsrika med nyansrikt bitterljuva låtar som singer/songwriters övergår till att lira något bredbent Springsteenskt när de försöker utvecklas? Det verkar finnas någon lag om att det är så det ska gå till. Exemplen är väldigt många och på hemmaplan är Lasse Winnerbäck givetvis ett utmärkt exempel.

Nu är det Joshua Radin som slagit in på samma bana. Efter de stora framgångarna med subtilt ljudande plattan ”Simple Times” inleder han uppföljaren ”The Rock And The Tide” med Road To Ride On, en bit som är betydligt mer bastant än vad vi vant oss vid att höra från honom. Det är Springsteen ända ner i knäskålarna och jag skulle ljuga om jag skrev att jag tycker att det är särskilt bra.

Tendenserna att vilja kliva mot något lite rockigare dyker sedan med jämna mellanrum upp skivan igenom, med blandat resultat ska sägas. För det behöver naturligtvis inte vara något negativt i alla lägen. Here We Go stökar ganska bra och leds av en elektrisk melodislinga, men är en av skivans allra främsta stunder.

Mellan varven är det dock synnerligen hemtamt. Joshua Radins väldigt tilltalande sångröst, plockande gitarrer och bomullsmjuka sångarrangemang. Jag trivs i sällskapet, men blir inte fullt lika hänförd som jag blev senast det begav sig med den här nyanserade artisten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Musiken, litteraturen och det trasiga
Årets bästa skivor 2009
Joshua Radin (2013-01-01)
Joshua Radin (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner