Joyzine.se


Recension - Skiva

Anarbor
The words you don't swallow, 2010
Skivbolag: Hopeless Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-16
Hemsida: www.anarbor.net

Första fullängdaren från Anarbor har en och annan skön hook och några refränger som jag lätt skulle kunna börja tralla med i om de spelades på radio. Det erkänner jag gärna. Drugstore Diet är till exempel en sådan där liten smågullig hitlåt som man blir glad av. Men som helhet är ”The words you don't swallow” ett hopkok av inställsam poprock som är så rädd för att förarga att den stryker provocerande mycket medhårs.

Jag gillar sockersöta melodier och hitlåtar, men jag vill samtidigt att det ska finnas någon form av tuggmotstånd och något sådant lyckas Anarbor aldrig uppbåda. Det innebär att de när de bommar de riktigt slagkraftiga refrängerna (vilket händer förhållandevis ofta) hamnar i ett anonymt harvande som inte ger mig som lyssnare någonting. Det blir en tröstlös resa mot slutet där avslutningsvisan passande nog heter Useless.

Nå väl, så illa är det inte. Anarbor har, som påvisat, sina stunder, men som helhet blir det så otroligt amerikanskt och påklistrat att inte ens de som verkligen älskar den här genren kan bli begeistrade. Att de haft med musik i Scooby Doo känns ganska karakteristiskt. Anarbor är för poprocken vad Scooby Doo är för den välskrivna tecknade filmen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner