Joyzine.se


Recension - Skiva

Michael Gunnarsson
S/t, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-02-24
Hemsida: myspace.com/gunnarssonmichael

Michael Gunnarsson spelar en slags rock-, blues- och visinspirerad musik. Drömmen är inte att han själv ska stå på scen och framföra sina verk utan att en producent ska låta en artist sjunga in låtarna och gärna göra en ny version av dem.

Att göra en ny version av dessa låtar skulle inte vara helt fel eftersom de verkar ha passerat bäst före-datumet. För detta skulle kunna vara en förlorad inspelning som Pink Floyd gjorde under sina mest dimmiga dagar. Det är lite flummigt, släpigt, tråkigt och har tyvärr ingen större variation.

Mixningen är inte heller något att hurra över. Sången känns burkig och instrumenten verkar befinna sig på andra sidan jordklotet. Till råga på det så är det gigantiska nivåskillnader mellan Stay On Your Ground och de övriga spåren. Allt detta gör mig lite förbryllad. Om man vill locka producenter till att vilja ta sig an en låt borde man inte då försöka få låten att vara någorlunda anständig och tilltalande?

Nåväl, allting är inte katastrof. När Michael Gunnarson väljer att låta lyssnaren få höra något annat än en rökig rock- och bluesstämma är det nästan som att en änglakör sjunger. Gunnarsson kan om han vill.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner