Joyzine.se


Recension - Skiva

Bondage Fairies
S/t, 2012
Skivbolag: Audiolith
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-21
Hemsida: bondagefairies.se

Band som tar avstamp i tevespelsestetik och sedan bara öser dyker upp med jämna mellanrum och skaffar sig nästan alltid en hängiven och entusiastisk skara fans som bara törstar efter mer, mer, mer. Kanske är det därför Bondage Fairies (som delar sitt namn med någon form av manga-aktig semi-porr vilket gör det hela aningen svårgooglat) skaffat sig ett stort följe i till exempel Ryssland.

Men där grupper som tidiga Slagsmålsklubben eller Rymdkraft tog tevespelsinfluenserna och gjorde hysterisk dansmusik av det hela har det här maskerade gardet mycket mer av ett naivistiskt popanslag. Det självbetitlade albumet har medryckande blip-blop i varje låt, vilket jag naturligtvis uppskattar, men de blandar dessutom upp det med avig pop och bitvis mjäkig punk. Det är en blandning som kan låta lite märklig beskriven i skrift, men som i praktiken fungerar oerhört bra.

”Bondage Fairies” är nämligen ett oerhört tilltalande album. Det svänger ordentligt, inbjuder till excesser i osunt leverne, samtidigt som det har en reflekterande ådra och en hel del svärta. Pop och tevespel i en fullständigt ohelig allians där det allra finaste numret har fått titeln Morphine.

Hur Broder Daniel hade låtit om Henrik Berggren spelat Nintendo istället för att ligga oduschad i sängen och hinka burköl? Precis så här!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner