Joyzine.se


Recension - Skiva

Holy Martyr
Hellenic Warrior Spirit, 2008
Skivbolag: Dragonheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-21
Hemsida: www.holy-martyr.com

Italienarna har kommit över lite av den stela klumpighet i framförandet som kännetecknade fjolårets debutverk ”Still at war”. Om man bortser från den löjligt pretentiösa ramhistorien om Sparta och striderna kring Thermopiles lovar plattans inledning tämligen gott. Holy Martyr tycks ha sneglat en hel del på Iron Maiden och införlivar delar av dess lite tuffare heavy metal i sin powerdito.

Men att ”Hellenic Warrior Spirit” (ja jösses vilken titel!) skulle vara en starkare giv än sin föregångare är bara en illusion. Ju mer albumet tillåts breda ut sig desto mer avklädda blir italienarna. Där debuten hade ett gäng riktigt fräsiga riff men föll på ett kantigt och okarismatiskt framförande är materialet sämre den här gången. Låt gå för att gruppen hittat ett tydligare och mer robust ljudfokus, men de fyller det med dassiga låtar.

I takt med att den högtravande historien vecklar ut sig försöker powerfantasten bredda sitt spektra och krydda konceptet med akustiska bitar och kompositioner som ska försöka fånga någon form av krigisk stämning. Det blir bara pannkaka där det snällaste ordet att sätta som beskrivning är pretentiöst. Ni begriper, det är ett mastigt jobb att bara orka lyssna igenom plattan upprepade gånger.

Jag hade kunnat knyta ihop det hela med att det trots allt finns vissa kvaliteter och att Holy Martyr borde kunna få ihop något skapligt i framtiden. Men nej, efter en sammanvägning av gruppens två album känns det inte som om de har vad som behövs. Mer än en duktig sångare. Hårt arbetande Alex Mereu har jag berömt förut.

Däremot ska gruppen ha all cred de kan få för sin artwork. På ett snyggt och smart sätt länkas de två plattorna samman. Man tar inte miste på ett Holy Martyr släpp när det anländer med posten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Holy Martyr (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner