Joyzine.se


Recension - Skiva

Enemy of the sun
Shadows, 2007
Skivbolag: Massacre Records
Av: Sheena Lindberg
Publicerad: 2008-02-16
Hemsida: www.enemyofthesun.com

Bandet Enemy of the sun har antingen väldigt många influenser eller så älskar de all sorts musik och vill få ihop en liten ”mixskiva”. System of a Down måste dock vara den största influensen med lite drag av något ur metalkategorin. Precis då bandet, som jag inte kan säga om de är mer rock än metal eller tvärtom, fått mig att vilja höja volymen på stereon kommer de där konstigt lugna partierna. Så funkar skivan i princip hela tiden – hårt, snabbt, intensivt och sen lugnare, mer melodiskt och allt annat än vad jag förväntar mig av ett band som skall vara av hårdrocksslaget. Och snälla någon; varför har de så många olika konstiga ljud? Det påminner om ljud från yttre rymden.

När jag först slängde in skivan i min stereo rös jag till. Då en skiva är lite mer av en ”mixskiva”, än en skiva med samma röda tråd helt igenom, ryggar jag oftast tillbaka. Dock efter några lyssningar, och då menar jag inte bara några ynka tio gånger, så började jag kunna bygga upp en liten bedömning av skivan. Förstår ni då mitt dilemma med att ens ha försökt få ihop raderna här ovan?

Lyssna på skivan, det är något jag rekommenderar, och kolla om ni också ler så där fult som jag gör nu när jag lyssnar på låt nummer sex – Twenty three feet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner