Joyzine.se


Recension - Skiva

Balroynigress
Dress The Ship In Black, 2010
Skivbolag: Kning Disk
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-01-06
Hemsida: myspace.com/balroynigress

Med stöd av Statens Kulturråd har Erik Jeor, mannen bakom Balroynigress, gett ut denna skiva. Smaka på det! Men hur låter egentligen något sådant? Ja, precis så där svårt och konstnärligt som man kan föreställa sig om själva kulturrådet har valt att ha ett finger med i leken.

”Dress The Ship In Black” är en eklektisk blandning av progressiv folk- och poprock från både 60- och 70-tal. Det är snyggt men inte medryckande, det är bra komponerat men ändå stannar inga låtar kvar. Något som är bra komponerat borde vara lätt att lyssna på men ändå känns hela albumet väldigt svårt att ta in. Kanske är det så för att det här är inte är någon skvalmusik. Detta album är inte något som man kan lyssna på med ena örat medan man gör något annat. ”Dress The Ship In Black” är musik som kräver full koncentration för att man ska kunna ha möjligheten att förstå musiken fullt ut.

Tyvärr verkar jag inte ha den sortens koncentration inprogrammerad i min kropp. Kontentan av det här är att jag och Statens Kulturråd inte har samma smak. Inte alls.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner