Joyzine.se


Recension - Skiva

Tears of Magdalena
Myths and Legends, 2008
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-12
Hemsida: www.tearsofmagdalena.com

I inledande Aurora Borealis framställer sig finska albumdebutanterna Tears of Magdalena som ett ganska gott substitut till de norska gothakter som florerade företrädelsevis i slutet av 90-talet. Ni vet vad jag snackar om. Beauty and the beast-bombasm inlindat i skandinaviskt mörker och med trolska keyboardslingor som föredömlig uppbackning till den fängslande sångduellen som pågår. Det var fränt då, det är inte helt tokigt idag.

Olyckligtvis är Aurora Borealis en ensam lyckträff för den här debuterande ensemblen. Att skriva att övrigt material är dåligt vore inte rättvist, ointressant är snarare ett gott epitet. Gruppen börjar sniffa lite för mycket på landsmännen i Nightwish och levererar symfonisk smyggoth som går in genom ena örat och rakt ut genom det andra. Melankoliskt och vackert, men flyktigt som luft och vatten.

Ni vet hur det är. Man kan inte avfärda det hela för det är ju trots allt väl framfört och grundtanken är god. Sånginsatserna, både vad gäller kvinnligt kvitter och avgrundsdjup growl, är inte tokiga, men heller inte särskilt briljanta och låtarna saknar förmågan att förföra och hänga sig kvar. Hela ”Myths and Legends” känns bara ganska onödig och faktiskt en aning förlegad.

Gott kämpat, men att Tears of Magdalena kommer att gå de flesta helt och hållet förbi är varken särskilt konstigt eller orättvist. Finnarna hade behövt prestera på en betydligt högre nivå för att kunna mäta sig med dem som gjorde det här allra bäst när det begav sig på 90-talet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner