Joyzine.se


Recension - Live

Algaion
Linköping Metal Massacre 4
2010-03-06
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-07
Hemsida: myspace.com/algaion

Det är synnerligen fascinerande. Sluter man ögonen hörs ett melodiskt back metalband som låter väldigt bra så väl spel- som kompositionsmässigt. Ger man däremot efter för sina synintryck ser man ett gäng nördiga rollspelsfåntrattar som står och önskar att de var någon helt annanstans.

Det är inte ofta de olika sinnesintrycken är så fullständigt olika och det är heller inte särskilt ofta man ser ett band med sådan potential vara så urbota tråkiga live. Ärligt talat, det ser ut som om Algaion lider. Och då snackar vi inte lidelse för konsten eller någon form av spelad nedstämdhet för att matcha musiken utan helt enkelt en ren ovilja mot att stå på scen. Samtliga musikanter ser mer eller mindre okarismatiska ut där de låter sina stirriga blickar svänga fram och tillbaka mellan instrumenten och skosnörena (jo, förresten en av dem gungar faktiskt lite med huvudet en gång i vad jag förmodar ska föreställa ett försök till headbanging), men sångaren Mårten Björkman tar priset. Med t-shirten instoppad i byxorna och mikrofonen i ett krampaktigt grepp borrar han konsekvent blicken rätt ner i monitorn och önskar nog att han var någon helst annanstans.

Ni begriper. Att se Algaion live är ungefär lika spännande som att titta på färg som torkar. Att lyssna på dem live däremot, det är en helt annan historia. Bandet levererar med precision och bjuder upp till dans med låtar som håller hög klass. Slingorna sitter precis där det ska, gunget är överväldigande för att vara inom black metal och Mårten Björkman må se ut som den töntigaste snubben på hela massakern, men han sjunger lysande. Det är helt sanslöst att det kan vara som natt och dag mellan hur Algaion ser ut och låter.

Synnerligen fascinerande var ordet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Linköping Metal Massacre 4

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Kalle, 2010-03-10 09:21:17 (194.68.142.52)

memento: Moget inlägg, du verkar vara en riktigt tuff person.

memento, 2010-03-08 16:22:32 (67.159.44.103)

Mjörnberg din lilla råtta, vad i helvete gör du på en Black Metal spelning? Håll dig till Hardcore Superstars och liknande trams istället. Lägg ner din patetiska webtidning direkt!

Mathias Kamijo, 2010-03-08 11:29:21 (95.209.51.153)

Vi kanske borde stå på scen oftare än vartannat år helt enkelt :) Kul att du tyckte det lät bra i alla fall.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner