Joyzine.se


Recension - Live

Discoteka Yugostyle
Popadelica, Huskvarna
2013-05-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-05
Hemsida: www.discotekayugostyle.com

Discoteka Yugostyle

Bandet föredrar att kallas för den ultimata festmaskinen. Det ställer jag upp på alla dagar i veckan när den tio man starka orkestern förvandlar hela Parketten till ett svulstigt disco. Med den skillnaden att det allra mest magiska svänget framkallas av blåsinstrument.

Som namnet antyder hämtar orkestern mycket inspiration till sin musik nere i forna Jugoslavien och det är ett redigt balkansväng som släpps loss när de jobbar arslet av sig för att vi ska ha roligt. Och det har vi. Och det tycks som att manskapet på scenen har det också för de sprudlar av energi däruppe.

Höjdpunkten kommer näst sist i setet. Albani är en sådan där låt som kan få den mest värdelösa dag att vända, som kan få de mest stela benen att svänga loss och de mest fastnaglade surbulle-mungiporna att stiga mot himlen. Det är ett dansant svulstnummer som det inte går att värja sig mot och Discoteka Yugostyle gör den snudd på magiskt den här aftonen.

Till skillnad från gemena balkanband som kan hittas på lokalhak både lite här och var blandar orkestern in en hel del elektronik och twistar sin musik ett steg längre. Men det är ändå det ystra blåset som sätter tonen och det innebär naturligtvis att det är en blåsare som är scenens främsta aktör.

Har man en bastuba som både sprutar rök och pumpar laser ur själva tuban, ja då är det en promenadseger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2013

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner