Joyzine.se


Recension - Demo

Kid Down
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-10-27
Hemsida: www.kiddown.tk

Kid Down har ett sound som säkerligen skulle gå hem hos de amerikanska rockradioproducenterna. Det är lätt att dra paralleller till band som 3 Doors Down, Bush och Trapt när man lyssnar på denna självbetitlade demo. Men samtidigt finns något omisskännligt där som tydligt talar om att detta är ett band som härstammar från de europeiska breddgraderna. Kid Down är inte alls lika statiska och betydligt mer skräniga än sina amerikanska motsvarigheter. Något som enbart är positivt, det bidrar till musikens djup och livslängd.

Att peta in Åmåls stoltheter i samma genre som de amerikanska neogrungebanden är lite väl elakt (beror väl i och för sig på vem man frågar), men jag vill påpeka att det finns en klar koppling. Trots sin relativt låga ålder har gossarna latjat ihop fyra riktigt slagkraftiga rockmelodier. Inledande We’ll make it away träffar stenhårt med sin klockrena refräng och en lätt anstrykning av vemod. Påminner lite lätt om Broder Daniel, även om det här i mina öron är betydligt bättre.

Arrangemangen är behagliga och jag tycker hela sättet att framföra låtarna på känns fräscht och fantasifullt. Detta toppas med Eric Höjdéns desperata och ack så välljudande sånginsats. Det finns inte en chans i världen att detta ska kunna kategoriseras som en klon. Kid Down tar det bästa från olika håll och fogar det samman till något angenämt. Om det sen funkar i radio är ju det bara ett stort plus. Klart att det finns barnsjukdomar, men inget jag tycker behöver nämnas då detta är en briljant demo.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Artisternas favorittomtar
Hultsfredsfestivalen 2008
Kid Down (2008-01-01)
Kid Down (2008-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner