Joyzine.se


Artikel

Artisternas favorittomtarJulafton förknippas med Kalle Anka, mängder av fet mat, snaps, en snöfri utsikt genom fönstret, granbarr, klappar med bytesrätt och så förstås den där röde herrn som dyker upp i dörren när det börjat mörkna. Men är tomten verkligen någon latjo snubbe? Egentligen inte va? Joyzine gav ett koppel musikbranschbekantingar chansen att utse sin alldeles egen musikertomte.

Vilken musiker skulle du vilja se som jultomte hemma hos dig?

John Ola, gitarrist C.Aarmé
Amy Winehouse som tomte med Glen Danzig som nisse. Blir nog bra snurrigt då. Och ett jävla party!

Bebban Stenborg, Shout Out Louds
Håkan Hellström skulle vara bra, han skulle nog vara som en helt vanlig tomte och prata med farmor om svininfluensan och hyacinter, det vore trevligt.

Monty, soloartist
Barry Manilow. Förstå att få honom att sätta sig ned vid pianot och sjunga When You Wish Upon A Star och Looks Like We Made It på självaste julafton.

Anders Nyström, gitarrist Katatonia
David Coverdale utan tvekan. Tomten som kommer med konjak. Bästa julen.

Lars Bygdén, sångare
Ska jag bjuda in någon i mitt hem är 1:a prioritet att det inte blir konstig stämning, så det måste vara någon som är lätt och trevlig att prata med. Med detta sagt skulle väl Lasse Berghagen kunna vara ett lämpligt val. Tror dock inte han delar mina aversioner inför julen så då vill jag välja Ingvar Oldsberg som ju verkar trevlig men inte så mycket en familjetraditionernas man, men han är ju tyvärr allt annat än musiker. Det får helt enkelt bli någon jag redan känner, nämligen Christian Kjellvander, han uppfyller mina kriterier i denna fråga och dessutom sjunger han fint.

Jerry Prütz, bokare Arenabolaget Linköping
Jag skulle nog vilja se Keith Richards, tror han har många kluckande klappar med sig.

Klas Bohlin, sångare Fantastic People
Skägg = Tomte. Billy F Gibbons / ZZ Top. Har själv inte rakat mig på evigheter och då fattar man grejen med stort skägg bättre.

Petter Seander, solartist, basist hos Kristian Anttila
Skräckrockens urfader Screamin' Jay Hawkins kanske? Byta ut släden mot en brinnande kista! Jingle Bells smutsigt förnedrad av I Put A Spell On You! Problemet med för mycket sockersött-trött och för lite voodoo på jul skulle slutligen avhjälpas.

Emanuel Lundgren, sångare I'm From Barcelona
Jag skulle bjuda hem Tom Waits och lura i honom glögg. Sedan skulle han berätta skrönor och märkliga fakta om skalbaggar och bilar resten av kvällen.

Körsbärsfettera
Jag skulle definitivt vilja se Cornelis, han behöver ju inte ens klä ut sig, bara å skrocka lite och sjunga en sång. Då skulle jag bjuda honom på glögg, för det tror jag han skulle gilla.

Mixtapes & Cellmates
Elvis på grund av låten White Christmas och världens juligaste röst.

Frispråkarn, hiphopartist
Christer sjögren...för att han är en Sol och vårare.

Eric Höjdén, sångare och gitarrist Kid Down
Jag vill att Flo Rida kommer hem till mig på julafton, han plockar säkert med sig massa julnissar och någon snygg tomtemor.. Känns som ett jävla party i alla fall.

Mike Divine, sångare Violent Divine
Blackie Lawless från WASP... tomteluva och suspensoar-sågklinga och styckesaker från kvinnor i säcken... Merry XXX-mas!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2009-12-14
Foto: Molly Sterner (Bygdén), Fredrik Skogkvist (I'm From Barcelona)
Hemsida: -

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner