Joyzine.se


Recension - Demo

The Process
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-09
Hemsida: www.theprocess.se

Jag gillar verkligen bandnamnet – The Process. Det ligger något kompromisslöst, men samtidigt vackert i det. Vare sig man väljer att vara pretentiös och yra om Franz Kafkas ”Processen” (vilket jag tror bandet är ute efter) eller inte, finns det väldigt mycket tolkningsutrymme i namnet. På samma sätt som det öppnar för en lång rad olika musikaliska former.

Tyvärr är det musikaliska innehållet inte alls lika spännande som bandnamnet. The Process kan sin Skitsystem-punk, det är argt och går snabbt utan att vara särskilt intressant. För att krydda musiken laborerar de även med modernare hardcorevarianter. Ett försök som i sig är lovvärt, men som inte faller jätteväl ut. När bandet manglar kängpunk har de full koll på grejerna, när de ger sig på hardcore känns det stundtals som om de vill vara något de inte riktigt är – än.

Inledande Svidande kritik är det enda bidraget med svensk text och även det som är mest renodlad kängpunk. Det luktar Skitsystem och Protestera lång väg. Utan att vara motsägelsefull måste jag ändå konstatera att det är hardcorenumren som är bäst. Visst är det lite darrigt, men där finns i alla fall något att bygga på. Rak kängpunk blir lätt så stereotyp och långtråkig.

Får snubbarna bara ordning på sina hardcoreambitioner kan det säkert bli kul framöver. De borde sluta beundra storheterna och istället följa sina egna smutsiga punkhjärtan. Den största besvikelsen i nuläget är som sagt att gänget musikaliskt inte når upp till de förväntningar det fantastiska bandnamnet förpliktigar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Process/Rentokiller (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner