Joyzine.se


Recension - Live

Name The Pet
Emmabodafestivalen
2009-07-30
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-02
Hemsida: myspace.com/namethepetPå scenen som kallas för Ängen inleder Name The Pet årets festival, såvida man inte räknar med bland annat Moto Boy som smygstartade i bartältet på onsdagskvällen. Att klockan blev sent igår märks på publiken som sitter lugnt och slappar i gräset. Det dröjer dock inte länge innan den dansanta musiken och den sprudlande glada sångerskan, får igång besökare som bildar en svängande och indianskrikande klunga vid scenkanten. Musiken blir som en tidig och alkoholackompanjerad partystarter, och varför inte? Klockan är ju över ett.

Mellansnacket om att antingen vara ren eller snygg på festival (snygg är svaret) och om att den här festivalen kommer att bli den bästa någonsin känns sådär lagom lamt och så känns även mycket av låtmaterialet. Dansen och poseringarna blir också rätt fort uttjatade. Men det negativa nyss skrivna till trots, så är det något med Name The Pet som jag gillar. En sångerska vars hår fläktar på ett sånt där Fångad av en stormvind-vis. Det är en liten detalj som ändå säger något större om spelningen.

Det är tajt, det är pumpande och det svänger helt klart. Men låtarna är för lika varandra, särskilt för en oinvigd som undertecknad, och det gör att spelningen är betydligt mer intressant i början. Det är en rätt hög och jämn nivå, men för mycket av samma sak och en mättnadskänsla infinner sig alltför tidigt hos mig. Inte värd hajpen tänker jag, medan ungdomarna framför scen dansar vidare som om det vore en svettig klubb de befann sig på. Den här musiken hade fungerat så mycket bättre just på klubb, men gör det inte nu vid lunchtid på festival.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siesta 2010, Riverside Motherfucka!
Emmabodafestivalen 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner