Joyzine.se


Recension - Skiva

Teenagersintokyo
Sacrifice, 2010
Skivbolag: Back Yard Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-09
Hemsida: www.teenagersintokyo.com

Jag blir inte förvånad om låtar från det här debutalbumet dyker upp i fräna teveserier och hypas sönder och samman i creddiga mp3-bloggar för att om si så där ett halvår vara totalt försvunna. Bortglömda av dem som idag skriver spaltmeter av superlativer om dem. Teenagersintokyo står nämligen för en popmusik som är mer trendkänslig än bra och sådant håller aldrig i längden.

Det är ett populärt grepp just det här att ta melodisk popmusik, punka till den lite och sedan köra den genom ett filter som gör att den känns extremt mycket här och nu, men inte kommer att stå pall för tidens tand. Brittiskorna skriker lika mycket som de sjunger bakom sin distade hinna och den elektrifierade (datoriserade om ni så vill) ljudbilden låter ganska billig.

Hade man tagit låtarna som Teenagersintokyo sitter på och arrangerat om dem för att sedan spela in dem med en varmare och mer balanserad ljudbild tror jag säkert att det skulle kunna finnas en och annan riktig hit här. Men gruppen verkar tyvärr vara mer intresserad av att väcka uppmärksamhet och rida på nuvarande hypenormer.

Att ”Sacrifice” inte låter roligare än den gör är väldigt synd på ett så formidabelt tjusigt skivomslag som den försetts med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner