Joyzine.se


Recension - Skiva

Robert Gomez
Brand New Towns, 2007
Skivbolag: Bella Union
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-09-04
Hemsida: www.robertgomezmusic.com

Från Denton i Texas kommer indie/rock/popartisten Robert Gomez som faktiskt förvånar mig från första stund med sin känsla för det lågmälda och finstämda. Med en bakgrund som cirkusmusiker och student i kubanskt gitarrspel visar Robert att han tycker om att experimentera och att han vägrar att gå den närmaste vägen i sitt komponerande.

I de smekande och förförande arrangemangen samsas många olika instrument, bland annat stråkinstrument vars karaktär gång på gång lyfter fram känslan av att det är filmmusik som jag lyssnar till. De dissonanta harmonierna som gång på gång dyker upp ökar spänningen och suget i låtarna ännu mer och de atmosfäriska och kittlande melodierna är lika romantiska och spännande i varje låt.

Under 2007 har Robert gjort en hel del spelningar, de flesta av dem som förband till popbandet Midlake (som också kommer från Denton). Turnén gjorde endast några få spelningar i Europa, där Pusterviksbaren i Göteborg var en av anhalterna i slutet av mars.

”Brand New Towns” är onekligen ett album som växer. Vid första genomlyssningen höll jag på att somna av tristess, men redan efter andra och tredje gången började jag skönja konturerna av någonting stort. Det är visserligen svårt att finna några hits på albumet och Roberts röstläge kan bli en aning tröttsamt i längden, men som helhet är det här ett fantastiskt album som representerar alla humör och sinnesstämningar som man kan tänkas uppleva under en livstid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner