Joyzine.se


Recension - Skiva

Last Leaf Down
Fake Lights, 2014
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-10-07
Hemsida: facebook.com/lastleafdown

Bandnamnet: Last Leaf Down.
Musiken: Ruggigt mörk, dyster och reflekterande.
Väderleken: Deprimerande höstgrå.

Det kunde inte ha varit mer passande. Schweiziska Last Leaf Down gör musik som gifter sig med den påträngande hösten utanför min ruta på ett alldeles förträffligt sätt. Som om de varit ute efter att mejsla fram det perfekta soundtracket till hösten.

En höst som kommer med kyla som griper tag och tränger sig in till märg och ben. Ni förstår, det är ingen munter historia.

Rent musikaliskt gör Last Leaf Down detta med en brygd där lättillgänglig shoegaze tillåts para sig med estetiken från postrock. Som ett betydligt mer mystiskt och mindre metalskolat Katatonia. Som en isande vind som sveper genom ett ordinärt rockbands replokal. Orkestern lyckas hitta rätt med sin musik. Den är ständigt i rörelse som om även bandet befinner sig mitt i ett sökande. Det är drömskt och reflekterande, men samtidigt med strama tyglar och en uppfattning om vart allting i själva verket är på väg. Väldigt tilltalande.

Men framförallt är det dystert och mörkt. Medan höstlöven faller och årstidens per definition ofrånkomliga depression smyger sig på.

Den som påstår att det finns ljus i oktober och november, den personen snackar om ”Fake Lights”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner