Joyzine.se


Recension - Live

Imperial State Electric
Peace & Love, Borlänge
2010-07-03
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-07-05
Hemsida: myspace.com/imperialstateelectric

The Hellacopters är som ni alla vet vid det här laget ett avslutat kapitel. Bandets gitarrist Robert ”Strängen” Dahlqvist gick framgångrikt direkt vidare med sitt Dundertåget och för en dryg månad sedan släpptes debutalbumet med The Hellacopters frontman Nicke Anderssons nya projekt Imperial State Electric.

Bandet låter väldigt mycket The Hellacopters, men det är egentligen inget fel i det. Hellacopters-fans världen över har gråtit många tårar efter beslutet om nedläggning, men nu kommer äntligen ett nytt band att älska, som låter som The Hellacopters, men som heter Imperial State Electric.

De levererar en härligt skitig rockshow med lyckade gästspel av Neil Leyton (som delar sidoprojektet The Point med Nicke Andersson) och den forna Hellacopters-medlemmen Dregen, som alltid är lika kul att se på en festivalscen.

De gör bland mycket annat en cover av soullegenden Sam Cookes gamla dänga That’s Where It’s At, i ett nästan oigenkännligt format. Precis som resten av låtarna som avhandlas ikväll är det kvalitativ rock’n’roll á la Nicke Andersson.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Centerfolds
Peace & Love 2010
Imperial State Electric (2011-01-01)
Imperial State Electric (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner