Joyzine.se


Recension - Skiva

Absorbingthepain
Songs Of Hate With Love, 2011
Skivbolag: samsound
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-30
Hemsida: myspace.com/absorbingthepain

Att äta kakan men ändå ha den kvar, det är lite vad Absorbingthepain sysslar med när de försöker gå den gyllene medelvägen mellan svärtad grunge och brunstig heavy metal. Men precis som tankeexperimentet med kakan i slutändan kommer fram till att konceptet är en omöjlighet innebär den här gruppens vilja att inte vara än det ena än det andra i att de inte blir så mycket alls.

Absorbingthepain vill vara ett grungeband. De vill vara ett metalband. De vill vara de båda två lika mycket och på samma gång och det fungerar inte. Antingen äter man grungekakan eller så sparar man den och detsamma gäller metalditon. Det vankelmodiga velandet på ”Songs Of Hate With Love” slutar bara i en halvmesyr.

Men för att motsäga mig själv och hela mitt resonemang ska jag också skjuta in åsikten att det inte hade behövt vara så här. Grunge och heavy metal borde gå att kombinera på ett tjusigt sätt om man bara valt att gräva i rätt kakburkar. Tyvärr brister det i låtskrivandet hos Absorbingthepain. I slutändan är det trots allt på grund av att låtarna inte är intressanta nog som genrekorsningen faller samman.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Absorbingthepain ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner