Joyzine.se


Recension - Live

Invasionen
West Coast Riot, Göteborg
2010-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-18
Hemsida: myspace.com/invasionenswedenDet är ett jäkla tjat om att Dennis Lyxzén tappar mycket av sin potential som frontman när han hänger på sig en gitarr, kan inte folk fokusera på att Invasionen skrivit några av de bästa svenskspråkiga punklåtarna på många år istället? Så känns det när Umeå-orkestern (nåja det är väl en sanning med modifikation, men Umeå tycks ha blivit en samlingsbenämning för den norrländska punkscenen) håller hov på West Coast Riots minsta scen under eftermiddagen.

Den gode Dennis må bli lite mer statisk än i många av sina andra band genom åren, men jag tycker mest att det är skönt att han kan göra andra prylar än spralla runt som en galen gymnast. Det har sin charm, men det han gör med Invasionen har det definitivt också. Här handlar det om klassisk svensk punk på modersmålet, uppbyggd kring några få ackord och med repetitivt lättrallade texter. Det är uppåt och medryckande samtidigt som det ständigt basunerade budskapet hela tiden finns med.

Många är banden, Bruket, En Svensk Tiger och Tysta Mari för att ta några exempel, som försökt sig på det här med att sjunga på svenska och spela lättsam punk de senaste åren, men faktum är att Invasionen står starkast av dem alla. Dels på grund av ett väldigt starkt låtmaterial, dels på grund av att de har en frontman som vet precis vad som krävs.

Invasionen live är intensivt och hemtrevligt på en och samma gång. Lyxzén är så där intensiv som han brukar även om han står fastväxt vid mikrofonstativet med sin gitarr på magen och jag kan inte tycka annat än att det är riktigt, riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
West Coast Riot 2010
Invasionen (2011-01-01)
Invasionen (2010-05-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner