Joyzine.se


Recension - Skiva

Dark At Dawn
S/t, 2007
Skivbolag: AFM Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-05-22
Hemsida: www.dark-at-dawn.de

Att bara ha lyckats skita ur sig tre fullängdsalbum sedan starten 1993 imponerar väl knappast på någon. Att hålla på och mässa om att ett självbetitlat album är något alldeles extra för ett band är lika mycket skitsnack det. Det är i mina ögon snarare ganska pretto och ett tecken på fantasilöshet att inte orka komma på ett passande namn till en platta. Nej, upp till bevis säger jag!

Dark at Dawn rör sig dessutom inom genren där förnyelse och progression ses på med yttersta avsmak, jag snackar givetvis om hela heavy metal-grejen. ”Dark at Dawn” är tyskarnas fjärde försök, om man räknar bort ”First Beams of Light” som endast bestod av gamla demolåtar, att göra ett avtryck i musikhistorien. Men jag kan inte påstå att jag är särskilt imponerad. Fans gör musik för fans, konceptet är genomtjatat in till döden. Hela paketet finns där. Långhåriga män som gör saker tillsammans, machokultur när den är som bäst.

Jag ska inte racka ner allt för mycket på ”Dark at Dawn”, det kan jag faktiskt inte. För ingen av låtarna lämnar något egentligt avtryck, jag har inget att tycka till om helt enkelt. Det gruffas och det riffas en jävla massa, det sjungs om eldar och långa vägar hem, det är väldigt episkt, men vad är kärnan egentligen? Vad är det som skulle få mig att spendera mina surt förvärvade csn-pengar på denna skiva? Svaret är: inget.

Hade jag däremot varit ett stort fan av just heavy metal hade det säkerligen varit en annan femma. Jag kan inte tänka mig att ett band som Dark at Dawn vinner särskilt många nya fans ur grupperingar som inte redan lyssnar på liknande typ av musik. Så tycker du att band som Hammerfall och Dream Theater är din grej, men också gillar lite tyngre grejer, då är absolut Dark at Dawn ett band för dig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner