Joyzine.se


Recension - Demo

Sound Scenario
The Break Up / Grow Up
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-28
Hemsida: www.soundscenario.se

Jag förlåter det faktum att virveltrumman låter som en blöt pappkartong och att produktionen som helhet är alldeles för mörk och murrig för att det ska vara helt klädsamt. Men jag gör det enbart för att Uppsalas Sound Scenario skruvat ihop tre storslaget smäktande hitlåtar, som gjorda för de stora arenorna.

Gruppen, frontad av skicklige sångaren Stefan Karlsson, har fattat precis hur man gör. ”The Break Up / Grow Up” innehåller tre låtar som nästan är för tillrättalagda och uttänkta för sitt eget bästa, men som lyckas med precis allt som var meningen. Det är rockmusik som bygger på starka känslor och stegrande kontraster. Rockmusik utrustad med refränger så stora att det är hur enkelt som helst att se Ullevi-scenen badande i ljus medan skumkanonerna går varma i en sommarkonserts klimax för den inre synen.

Jag ni hajar, de är stadiumrock när den är som allra mest tilltalande. Men för den sakens skull är Sound Scenario inte rädda för att experimentera. Bubbelsynthen i Insight mixas till exempel på tok för högt och i As The Curtain Falls ger man rent av avslutningen extra skjuts med hjälp av ett patenterat In Flames-vrål och dubbeltramp. Det är snyggt så det förslår.

Om det sedan är starkt och bra nog för att kunna vara bärkraftigt i ett större format och över fler än tre tillrättalagda bitar låter jag vara osagt. Men ”The Break Up / Grow Up” allena är riktigt medryckande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sound Scenario ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner