Joyzine.se


Recension - Demo

Sound Scenario
Follow the Red Line
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-22
Hemsida: www.soundscenario.se

Man kan väl egentligen inte tala om något så typiskt som ett Uppsala-sound, men det är uppenbart att det fullkomligt väller fram band ur vad som nu till sommaren förvandlas till en sovstad och att mycket av den musik som sipprar fram dealar med stora känslospektran. Det är en högst ovetenskaplig studie från min sida, men känslan är att Uppsala ofta står för det lite mörka, lite hopplösa som på något sätt ändå kopplas varmt och intimt till hjärtat.

Sound Scenario passar naturligtvis alldeles utmärkt in i den här bilden. På ”Follow the Red Line” är det svepande, ofta ganska storslagen rockmusik med stora känslor som gäller. Det är emotionellt och drömskt om vartannat på ett rätt skönt sätt.

Jag vill inte bli den där tjatiga typen som hela tiden pekar på att demoband lyssnat på Coldplay och skippar därför den referensen här. Den finns, men är inte fullt lika påtaglig som hos många andra. Istället drar Sound Scenario, med duktige sångaren Stefan Karlsson i spetsen, åt ett aningen mer kommersiellt håll. Leveransen är distinkt och dynamiken uppenbar mellan låtarnas olika partier. Det lovar gott inför en fortsatt karriär på Uppsalas livescener.

Högst upp på den positiva listan antecknar jag Shapes of You. En bit som med sin refräng på hög volym mitt i natten och med ett glas rödvin i handen säkert kan få tårarna att sippra fram.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sound Scenario ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Sebastian, 2010-06-23 14:39:09 (83.255.33.235)

En utav stans bästa rockorkestrar. Plus att stefan är en puding av rang.

Stefan, 2010-06-22 19:23:46 (81.236.238.171)

Tack för en jättefin recension. Det kommer en ny EP någon gång i början på nästa år. Hoppas den kommer falla i smaken!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner