Joyzine.se


Recension - Live

Lordi
Hultsfredsfestivalen
2006-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.lordi.fi

Jag tillhörde dem som jublade när monstren från Finland plockade hem segern i Eurovision Song Contest. Det var det bästa som kunde hända att den folkhemspsykotiska tävlingen fick sig en ordentlig spark i skrevet av ett gäng Kiss-älskande finnar som bara drev med hela konceptet. Vad många dock missat är att Lordi existerade långt innan sitt deltagande i spektaklet. Att de faktiskt släppt ett gäng plattor och, tro det eller ej, har fans som älskar dem på grund av musiken och inte de imponerande monsterkreationerna. Med andra ord var det kanske inte mer än rätt att gänget fick lite extra exponering och en chans att turnera runt på de stora scenerna i Europa.

Så hur är då Lordi live? Inte särskilt spännande alls faktiskt. Låt gå för att det är roligt att titta på de välgjorda monsterdräkterna i någon låt och att trion Blood red sandman, Would you love a monsterman och vinnarbidraget Hard rock hallelujah faktiskt är bra bitar. Men i övrigt är monsterarsenalen ganska tunn. Det mesta låter likadant och Mr. Lordi och company saknar så väl slagkraftiga refränger som smart arrangerade låtar. Efter förtjusningen i första låten när missfostren uppenbarar sig på scenen handlar det sen snarare om en lång transportsträcka fram till slutet där finnarna precis som brukligt klämt in de låtar som publiken ivrigt står och väntar på.

Sist ut är självfallet Hard rock hallelujah som avslutas med gnistsprutande gitarrhalsar och trumpinnar innan monstergänget finner det lämpligt att lämna scenen. Lordi har i och med sin seger i Eurovision Song Contest fått en bredare exponering och chansen till större uppträdanden, men den här spelningen visar att de egentligen inte har ett låtmaterial som håller för det. De är ett typexempel på band som passar bäst i snuttifierade sammanhang. Så väl image som musikmässigt. Därmed kommer de säkerligen passa alldeles utmärkt när det blir dags för allsång i den där stockholmska djurparken i sommar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2006
Ett år med Joyzine

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner