Joyzine.se


Recension - Skiva

Maryslim
Split vision, 2004
Skivbolag: Wild Kingdom
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-02
Hemsida: www.maryslim.com

Maryslim hade ingen direkt egen identitet på debutplattan med samma namn, men det var ändå ett klart lyssningsvärt alster. På uppföljaren tycks bandet ha mognat och dessutom skaffat sig en glasklar produktion signerad ljudguru Peter Tägtgren. Det passar inte alls. ”Split Vision” är än mer identitetslös än vad debuten var och ännu värre, den saknar helt minnesvärda låtar.

Snubbarna har förmodligen varit ute efter att skapa ett laidback album med småmysig rock n’roll. Tillbakalutat är det förvisso, men totalt ointressant. Var har allt adrenalin och all uppnosighet från debuten tagit vägen? Att låta som trötta gamla gubbar redan på andra plattan måste ju vara ett kapitalt misslyckande. All heder åt Peter Tägtgren som rattat fram ett snyggt ljud. Det passar dock inte Maryslim alls, stockholmarna måste ha ett betydligt skitigare sound för att fungera.

På debuten hördes mycket Hellacopters, den stämpeln är inte helt borta men på ”Split Vision” lutar det mer åt att låta som ett uttråkat Hardcore Superstar. Självklart finns många inspirationskällor längre bak i historien också. Jag hör Guns n’ Roses, Bon Jovi, Mötley Crue och till och med lite Judas Priest. Allt låter dock så mätt och oinspirerat att jag bara blir trött. Vad skulle den här skivan vara bra för?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sagan om hur högmod går före fall
Maryslim
Maryslim (2001-01-01)
Maryslim (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner