Joyzine.se


Recension - Live

In Flames
Flygeln, Norrköping
2012-04-09
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-04-10
Hemsida: www.inflames.com

In Flames

Jag är Karl Pilkington på främmande mark. En idiot på resa. Ett popsnöre mitt i hårdrocks-land. Min In Flames premiär. Sveriges bästa liveband har de kallats. Tokhyllade för deras spelningar inte bara i Sverige och Europa, utan runt om i hela världen. Ingen scen verkar vara för liten eller för stor för dessa herrar från Göteborg.

Mitt första intryck när introt till öppningslåten Embody The Invisible sätter igång är att jag står mitt i en boxningsring. Jag står öga mot öga med Tyson, Klitschko, Lidell och alla andra. Och de bara matar slag. De sluggar med full kraft mot mitt ansikte och min kropp. Det tar aldrig slut. Men jag njuter. Jag njuter av varenda dånande trumslag. Varje blytungt riff. Och varje dödsvrål som Anders Fridén skriker ur sig. Det är så sjukt snyggt förpackat. Ljusshowen sitter fortfarande kvar på näthinnan. Lamporna blir en mäktig sjätte bandmedlem. Vem behöver pyroteknik?

Det är ingen vanlig setlist de river av ikväll. Gamla avdankade alster från minnenas allé har dammats av och låter som vilken av hitsen som helst.

Hits ja, det bjuds det friskt på denna afton. Cloud Connected. The Mirror´s Truth. The Quite Place. Where The Dead Ships Dwell.

Det blir aldrig en lugn stund. Inga andningspauser för publiken. Slagserierna bara manglar på. Kvällens höjdpunkt kommer i Only For The Weak.. Translik. Sektlik. Sagolik. Den fullsatta konsertlokalen hoppar unisont upp och ner. Det kokar nästan över. Då ler jag. Då släpper jag garden helt och bara tar emot.

Jag är övertygad. Jag kanske inte konverterar helt. Men att In Flames är sveriges bästa liveband? Det skriver jag gladeligen under på.

: Setlist In Flames Norrköping 9/4 -2012

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bråvallafestivalen 2013 - en succé
Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
In Flames (2010-07-16)
In Flames (1999-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Fel, 2012-04-16 23:37:51 (83.248.81.204)

Fel, de har backtracks men bara syntar och ljud/effekter. Ibga trummor eller gitarrer

Sköj, 2012-04-10 13:24:40 (78.70.244.150)

Det "roliga" är att de enligt diverse ljudtekniker med insyn kör med backing tracks, t.ex. dubbeltramp på kagge, en hel del sång och growl, vissa gitarrsolon etc... Är det så, så är dom långt ifrån Sveriges bästa liveband. Men en bra show har dom sjävklart.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner