Joyzine.se


Recension - Live

Markus Krunegård
Putte i Parken, Karlstad
2012-07-07
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-07-08
Hemsida: www.markuskrunegard.se

Det känns som att jag på nåt sätt har sett herr Krunegård växa upp och bli vuxen på scen. Från att tidigare kunnat kännas lite flamsig, där han pratsjungit sig genom fina poplåtar får man nu intrycket att här står ett fullblodsproffs. Det är energi, det är glatt och det är känsla.

”Östgötadagen” här i Karlstad hyllas med dagboksberättelser från ett svunnet Norrköping. Vackra Hela Livet Var ett Disco presenteras med massiv känsla.

Krunegård med band lyckas med konstverket att få de lugna låtarna att växa och bli riktigt fina festivalsmycken. Även i dagsljuset.

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, ger oss en första föraning i hur satans mycket det kan svänga. Men det skulle komma mer.

Jag är en Vampyr är en livs levande bomb. Tokigt allsångssnygg. Precis som en bra poplåt ska vara.

Nya Norrköpingsvykortet På Promenaden är i mitt tycke en av Markus bästa låtar. Mognare, allvarligare, ärligare. Men fortfarande Krunegårdskt lekfull och naiv. Och ikväll blir den en otroligt fin föreläsning för storögda ungdomar.

Avslutande Korallreven & Vintergatan är den perfekta avslutningslåten. Mänsklig värme, snälla kom närmre är det perfekta mantrat för en festival.

Man står och ler med en varm känsla i kroppen. Det är en bra konsert. Utan att för den skull nå några magiska höjder. Men Krunegåård är på väg mot dom höjderna. Det kan bli hur stort som helst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Jesper Robild
Mitt Piano
Markus Krunegård (2008-07-03)
Markus Krunegård (2009-05-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner