Joyzine.se


Recension - Live

Phony Phokes
Augustibuller, Lindesberg
2002-08-03
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-13
Hemsida: www.phonyphokes.net

För första gången i sin sjuåriga historia kunde Augustibuller ståta med en demoscen och det föll väldigt väl ut. Konserterna blev någorlunda välbesökta och många riktigt bra band visade upp sig, ett av dem var Phony Phokes.

Solrosfunk, punggung, svängig pop, kalla det precis vad fan ni vill! Phony Phokes musik är ganska svårplacerad och även om grunden ligger i svängig funk står de stadigt rotade i både rocken och den bredbenta popen. Även om den här typen av svängiga kompositioner har svårt att komma till sin rätt i cd-formatet, slår de hårt live. Phony Phokes lyckas bra. Det märks att de börjat få vana för att uppträda och framförandet är tight. De är dessutom riktigt bra på scen och lyckas få en bra publikkontakt. Första gången jag hörde Carl sjunga – på en tidig demotejp – var jag inte det minsta imponerad, men nu har han tagit stora kliv framåt och trots en förkylning sjunger han riktigt bra.

Alla kan lyssna på Phony Phokes. Även om de rör sig i en något obskyr genre kan alla hitta något att ryckas med av i dess liveformat. Trots att det mot slutet av spelningen blir lite enformigt är jag imponerad. Man blir glad av att lyssna på Phony Phokes.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Phony Phokes ()
Phony Phokes ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner