Joyzine.se


Recension - Live

bob hund
Popadelica, Huskvarna
2012-05-05
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2012-05-06
Hemsida: www.bobhund.sebob hund är så mycket svensk musikinstitution man kan komma: och just institution är det lätt att tänka när man ser Thomas Öberg live på en scen. Innan jag ger mig i kast med bob hund 2012 tänker jag tillåta mig själv att minnas tillbaka:

Året var 2009 och bob hund hade precis vaknat ur sin dvala och släppt ”Folkmusik För Folk Som Inte Kan Bete Sig Som Folk”, första skivan på nära åtta år. Skivan var lite av en blandad kompott men kändes ändå fräsch. I samband med en spelning fick jag en stund tillsammans med Jonas Jonasson, ur-bob hundaren, varpå jag ställde frågan om han kunde se bob hund köra i tio till:

”Så länge vi är nöjda och det låter bra och publiken inte säger, ”nej inte en bob hund-skiva till!”, så absolut. Vi är superengagerade i det vi gör, annars skulle vi inte göra det.”

Det har gått tre år sedan dess och bob hund är still going strong. Ytterligare två fullängdare har sett dagens ljus och hundarna visar inga som helst tecken på att börja varva ner. Och det räcker egentligen med att lyssna på Jonas Jonassons ord en gång till och ställa frågor: låter det bra? Ja. Verkar publiken sugen på bob hund? Ja. Då är bob hund förmodligen också nöjda med det hela. För om det är något man kan säga om bob hund så är det att de är ytterst professionella, framträdandet på Popadelica 2012 är helt prickfritt.

Problemet är att det ändå känns... gjort. Thomas Öberg bär fortfarande svart mask och pärlhalsband, han svänger fortfarande mikrofonsladd och klänger på stativ – precis som alltid. Herrarna Conny och Johnny gnider strängar precis som förr, Mats pumpar mäktig bas och nytillskottet Christian Gabel på trummor imponerar med sin enkla men kraftfulla spelstil. Kort och gott, allt är i sin ordning. På ett bra sätt egentligen, ett band som varit igång sedan tidigt 90-tal hade kunnat låta betydligt tröttare än vad bob hund anno 2012 gör, men kan kan ändå sammanfatta det hela med: har du inte sett bob hund live någon gång, passa på nu när formen fortfarande är god. Har du redan sett dem, och då kanske rent av flertalet gånger, behöver du knappast bekymra dig med ytterligare en gång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007
The Sweet Serenades
bob hund (2010-05-28)
bob hund (2001-08-11)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner