Joyzine.se


Recension - Demo

Phony Phokes
Proudly presents
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-20
Hemsida: www.phonyphokes.net

Det får minst sagt kallas lite udda att starta upp ett funkband nuförtiden. I en tid när nästan alla ungdomar drömmer om att bli störst av dem största och därmed börjar spela taffliga mainstreamdoftande rock- eller popsnyftare. Alternativt vill vara missanpassade och anti allt annat, vilket leder till att de börjar piska liksminkad black metal eller dräggig mäskpunk. Plus då den tredje kategorin som vill vara lite speciell (vi kan kalla dem bohemerna) och spelar och lyssnar på konstig musik (mestadels skum lo-fi pop) som ingen annan förstår sig på. Phony Phokes tillhör ingen av de här kategorierna utan förespråkar hurtigt solrosfunken.

Det här är en imponerande påkostad demo med juste omslag, snyggt tryck på skivan och framförallt en väl godkänd produktion. Framförandet är dessutom riktigt smakligt och det svänger friskt genom de fem spåren som serveras. Min favorit är kramgoa Down the lonely’s lane som är något lugnare än det övriga materialet, men även inledande svängorgien Proud är en given hit.

Det är ingen som helst tvekan om att detta band består av begåvade musikanter, men i mina öron blir det lite för mastigt. Jag orkar helt enkelt inte lyssna på fem funkrock/pop melodier i sträck. Men jag vill på intet sätt förringa bandet på detta sätt för det är som sagt förstklassigt musikaliskt hantverk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Phony Phokes (2002-08-03)
Phony Phokes ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner