Joyzine.se


Recension - Skiva

Holy Ghost!
Dynamics, 2013
Skivbolag: DFA Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-10-13
Hemsida: www.holyghost.net

Att man lägger ner för mycket arbete för att få till en snygg produktion istället för att lägga ner lite extra krut på att faktiskt göra en låt som bär både text och musikmässigt är många musikers fallucka. Så även i fallet Holy Ghost!.

Efter deras debut för två år sedan har duon inte legat på latsidan då de har ägnat sin tid åt att remixa låtar av etablerade artister och band som Moby, MGMT, Phoenix, Cut Copy och LCD Soundsystem. Enligt de själva gjorde detta att de gick in i studion med mer erfarenhet. Visst kan det vara så, men enligt min mening gick de även in i studion med remixtankarna kvar färskt i minne. Det märks tydligt att en bra och högkvalitativ produktion var högsta prioritet och att de därför glömde vikten av att faktiskt ta med sig bra låtmaterial att jobba med.

Själva produktionen är det alltså inget som helst fel på, det här är kort och gott välproducerad synthpop som ibland flirtar med 80-talet. Men tyvärr är ”Dynamics” ett riktigt tråkigt album rakt igenom. Det här är inte något som man skulle vilja dansa loss till även om det på sina håll finns några bra beats. Den enda låten som faktiskt lyfter albumet, och som får en att hoppas på att det äntligen ska vakna till liv, är Don't Look Down. Men albumet vaknar inte till liv, det finns inga melodier eller texter som fastnar och allt tuffar på i ett mediokert tempo. En halvdan låt räcker tyvärr inte för att rädda detta från att bli något annat än ett intetsägande sömnpiller.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner