Joyzine.se


Recension - Live

The Plan
Hugos, Norrköping
2007-02-09
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-02-13
Hemsida: www.myspace.com/theplansweden

Det finns en tumregel som det kan vara bra att förhålla sig till när man är ute och spelar live – ta hand om din publik. Theodor Jensen, och hans numer enmansprojekt The Plan, misslyckas kapitalt på den punkten. Resultatet blir också därefter. När spelningen lider mot sitt slut är det tämligen glest i leden framför scenen, folk verkar helt enkelt ha tröttnat. Vore det inte så att jag faktiskt är på plats på Hugos i Norrköping för att utföra ett jobb hade jag själv avlägsnat mig för länge sedan.

För spelningen är ett riktigt sömnpiller. Vilket den inte borde vara. Theodor Jensen kan det här med att skriva låtar, The Plan kan stoltsera med en hel drös goa bitar som får en publik att gå igång, men då krävs också att man komponerar ihop en fräsig låtlista. Så är inte fallet ikväll. Tröga ballader staplas på hög och medlemmarna i bandet ser minst sagt oinspirerade ut.

Det hjälper inte ens att en viss demonprodcent vid namn Jari Haapalainen står för omväxlande bas och gitarrspel. Det skeva halvleende han visar upp i sporadiska försök att låtsas gilla läget känns både påklistrat och plastigt. Samma sak gäller för herr Jensen själv. Ingen på scenen försöker bjuda upp till dans, inte konstigt då att publiken inte heller ger någon vidare respons.

När väl essen i rockärmen dyker upp, den moderna klassikern Mon Amour eller nykomponerade Walk For Gold, framförs de med en sådan lojhet och oinspiration att den förväntan man känt innan giget bara byts ut i ett antiklimaxtänkande. Likadant måste det kännas för resten av publiken. För självklart är många där, av de redan få, för att få höra klassikerna. Att då spela dem så uselt som ikväll ser jag som ett direkt hån mot publiken. Rackarökaren Slow Fall spelas inte ens till exempel. Nej, Thedor Jensen och medlemmarna i The Plan, jag säger som i lumpen – Gör om, gör rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Långt ifrån bäst, men ändå fest
Clay Allison

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner