Joyzine.se


Recension - Skiva

To Dust
State Of Nothing, 2012
Skivbolag: To Dust Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-16
Hemsida: www.todust.com

I Fruset blod händer det något och det beror inte enbart på att den står ut från det övriga materialet bara för att språket är svenska och inte engelska. Det gör naturligtvis sitt till, man hajar till, men framförallt får To Dust till en isande snygg känsla i den låten. Svenskspråkigheten är snygg och de smygande black metal-tendenserna som bygger upp låten är smarriga värre. Det är en riktigt angenäm stund i en annars ganska grå helhet.

Det råder inga tvivel om att gänget från Lund är duktiga musikanter som studerat sin metal ingående. Men de har ingen röd tråd eller vision om hur de ska imponera på oss lyssnare. I tider där allt hörts, gjorts och avnjutits räcker det inte att spela skickligt och snurra ihop några fräsiga partier och sen anse att man är i hamn.

To Dust flackar åt alla möjliga håll. Det är thrashigt mangel, det är melodisjok a la Göteborg på 90-talet och det är den där black metal-vibben som jag nämnde nyss. Allt snyggt exekverat, men samtidigt utan känsla för att de olika infallen ska snitsas ihop till riktigt gångbara låtar. Därför blir ”State Of Nothing” inget annat än partier av gott snitt staplade på varandra. En helhet som inte räcker för att jag ska bli engagerad.

Gör om gör rätt. Nästa gång vill jag höra mer än bara skickligt musikantskap.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner