Joyzine.se


Recension - Live

Entombed
Hultsfredfestivalen
2002-06-13
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-24
Hemsida: www.entombed.com

Trumskinnspryglaren Peter "Flinta" Stjernvind" har tydligen en inflammerad hälsena och sliter som en tokig bakom sitt batteri. Det är dock inget som märks nämnvärt under giget, på annat sätt än att bandet utelämnar sina allra fartigaste alster. Istället är det något annat som fångar uppmärksamheten. Entombed känns helt enkelt inte särskilt engagerade. Framträdandet tänder aldrig och går bara på halvfart. Måhända att det beror på den sena timmen, men jag tycker ändå att man kan kräva lite mer av ett så rutinerat band som Entombed.

L-G Petrov är alltid kul att se på scenen med sin lätt tillbakalutade och oerhört gubbiga stil, men det ska inte bara vara han som står för underhållningen. Övriga bandet måste också bjuda till och roa från scenen.

Bandets låtmaterial är så starkt att grabbarna inte kan spela annat än ett bra liveset. Följaktligen får den nattliga publiken avnjuta ett pärlband av metalstänkare. Bäst är extranumret Night of the vampires som begåvas med stor tyngd. Entombed spelar i princip prickfritt, ändå är konserten på gränsen till en besvikelse. Det är bara att hoppas att bandet bjuder till bättre under LO-sponsrade Instant Metal Tour.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Scarlet Records
House Of Metal 2012
Entombed (2002-08-30)
Entombed (2010-07-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Mental, 2008-02-13 15:41:05 (212.209.37.193)

Var på plats, as bra spelning även om bandet lever på forna meriter. Dock bland de bättre Entombed spelningar jag sett, Supposed to Rot avslutet var häftigt!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner