Joyzine.se


Recension - Live

Entombed
Krikelin, Skövde
2002-08-30
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-02
Hemsida: www.entombed.com

Mot slutet av första låten – Chief rebel angel – går strömmen i sånganläggningen. Detta medför en ofrivillig paus på en dryg halvtimme. Snopet för hårdrocksdiggarna som samlats på Krikelins bakgård och säkerligen frustrerande för bandet. När problemet med strömhaveriet äntligen blev avhjälpt dök nästa problem upp. Klockan hade tickat iväg och enligt kommunens bestämmelser ska det vara tyst vid klockan ett. Vilket i klartext innebär, inget metalmanglande efter det utsatta klockslaget. Entombed fick framföra ett saftigt nedbantat set och mycket av glädjen över bandets turnéstopp i hemstaden försvann i och med strömfadäsen.

Det bandet ändå får tillåtelse att göra på scenen är riktigt bra. Trots den provisoriska strömförsörjningen gör L-G Petrov ett briljant jobb vid mikrofonen. Visserligen är sångljudet lågt och under all kritik, men vokalisten hanterar förutsättningarna med den äran. Att det inte spritter lika mycket i honom som det brukar kan nog främst förklaras med den oplanerade pausen. Jörgen är dessutom alltid kul att titta på när han hanterar sin bas.

Återigen imponeras jag av tyngden i covermelodin Night of the vampire och svänger gärna nackmusklerna till en klockren pärla som I for an eye. Det är verkligen synd att de blir avbrutna och tappar geisten lite, för det känns som om Entombed har något riktigt bra på gång. Trots hundratals spelningar i ryggen har bandet inte börjat bli slött och börjat spela på rutin, rent slentrianmässigt. Sprängkraften finns i bandet och L-G Petrovs karakteristiska headbang är ljuvlig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Anders Nilsson
The Centerfolds
Entombed (2002-06-13)
Entombed (2010-07-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner