Joyzine.se


Recension - Demo

Mäbe
Till minnet av
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-03-01
Hemsida: www.mabe.nu

En polare uttryckte medlidande för Mäbe. ”Att han låter som Thåström kommer slå tillbaka mot honom själv, folk kommer tro att han är ett plagiat”, sa han. Detta sedan jag konstaterat att artisten inte bara har en röst skrämmande lik punkikonen, han skriver dessutom låtar och texter på ett spöklikt liknande sätt.

Jag tror dock helt tvärtom. Det kommer inte alls att slå tillbaka mot Mäbe. Det hörs att han inte medvetet försökt rippa ”Det e ni som är dom konstiga det e jag som är normal” rakt av. På ”Till minnet av” hörs något som är genuint och äkta. Något som kan kallas spelglädje. Mäbe brinner för det han gör och spelar den musik som kommer till honom. Att den sedan låter precis som Thåström är ingen big deal.

Det närmsta referensverket är redan nämnt. Alltså kan ni dra slutsatsen att det handlar om mörk, ångestfylld distrock där sången står i centrum. Mäbe vågar hålla nere tempot och jobba med stämningar. Det är bra, det är riktigt bra! Att gitarristen heter Günter är sedan bara en extra festlig detalj.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken är den bästa jullåten?
Mäbe
Mäbe (2010-01-01)
Mäbe (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner