Joyzine.se


Recension - Skiva

Mäbe
Singlar 2013, 2013
Skivbolag: Twofaced Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-28
Hemsida: www.mabe.nu

Mäbe fortsätter oförtrutet att pumpa ut sin Thåströmska industrirock till världen. Under våren 2013 släpper han fyra digitala singlar (några redan ute, några kvar på agendan) och fortsätter i samma spår som han tidigare ivrigt trampat upp.

Kryptiska texter, väsande sång och smutsigt hotfulla ljudlandskap är det som gäller och stämningen går det inte att klaga på i någon av de här fyra låtarna. Men samtidigt är det knappast något av det bästa herrn lyckats påta ihop där hemma i Strömstad. Det är fyra spår som både kan has och mistas, som egentligen inte sticker ut på något speciellt sätt. Inga hits direkt.

Bäst är nog ändå melodiskt pumpande Långagärde Sund som beskrivs som en hyllning till Kosteröarna på västkusten. Mäbe besjunger dem på ett lite annat sätt än den matglade Plura Jonsson om vi säger så.

Men samtidigt som ”Singlar 2013” är helt okej låtar är känslan lite att Mäbe kört fast, att han har svårt att ta sitt koncept vidare. För i grund och botten är det här mest ett upprepande av vad han redan gjort förr på tidigare skivor och så där värst originell vet ni ju redan att grejen inte är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mäbe
Vilken är den bästa jullåten?
Mäbe ()
Mäbe (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner