Joyzine.se


Recension - Demo

Bovver Brigade
Hate the world
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-30
Hemsida: www.bovverbrigade.com

Det första jag slås av när jag lyssnar på ”Hate the world” är att sångaren låter otroligt lik den gosse som luftar strupen i Boyii Black Belt. Efter närmare efterforskningar tror jag mig dock vara säker på att det är två olika lirare. De två banden lirar dock i en liknande division, även om det nyss nämnda bandet är betydligt mer välputsat.

Bovver Brigade har en ganska taskig produktion, är lite smått otighta och tycks ha misslyckats med bränningen av demon. Men vad spelar det för roll? ”Hate the world” är lysande. Grabbarna lirar energifylld och spännande punk med tentakler utsträckta mot så väl street- och oi- som gladpunk. Det här är så långt ifrån den standardiserade trallpunk och aptrista kängpunk som produceras i Sverige idag man kan komma. Det här är punk när den är som roligast. Tillsammans med Blisterhead går Bovver Brigade i täten för svensk punks utveckling.

Jag kan inte heller låta bli att charmas av den avslutande akustiska upptempolåten So fed up. Den sätter på något sätt en värdig punkt för en festlig demo. Bovver Brigade stiftar jag gärna närmare bekantskap med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner