Joyzine.se


Recension - Skiva

Samuraj Cities
Metallic, 2013
Skivbolag: Cheap Deluxe Ent
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-07-19
Hemsida: facebook.com/pages/Samuraj-Cities/324872087555867

Talesätten om att man måste ha tålamod och att den som letar skola finna är många. Ändå är det ofta så att den otålige framåtsträvaren i mig försöker göra sig påmind och skapa osäkerhet när jag tar mig an nya skivor. Jag måste streta emot och ibland blir jag rikligt belönad. Som i fallet ”Metallic”.

Inledande Wild at heart gör ett förstaintryck som är, well, ljumt på sin höjd. Den lockar knappast till vidare lyssning och imponerar föga. Men jag låter trägen vinna och kämpar vidare. Lyssnar på ”Metallic” om och om igen och sakta men säkert har plattan växt sig på mig. Blommat ut och manifesterat det där pretentiösa om att det är låtar med egen vilja och puls som bandmedlemmarna högtravande talar om i pressmaterialet.

Bortsett från Streets of forever som är en überskön hitmelodi saknas just hits eller riktigt vassa låtar här. Istället har Samuraj Cities på sitt tredje album skapat en stämningshöjande organism. Ett ljudkollage som finns där och gungar fram genom skevt frånvänd pop där både rytm och melodi finns i det fördolda på ett tilltalande sätt. Det är musik som bara växer sig starkare för varje varv skivan tillåts snurra och tillslut är till och med Wild at heart förlåten.

”Metallic” visar sig vara en riktigt vass platta. Ett ljudkollage för alla som gillar pop och smygande mystisk rock att upptäcka.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Samuraj Cities (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner