Joyzine.se


Recension - Skiva

Mnemic
Mechanical Spin Phenomena, 2003
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-24
Hemsida: www.mnemic.com

Nja… Danska Mnemics debutalbum tycktes som en intressant platta när man läste om den. Efter att ha lyssnat igenom verket ett antal gånger måste jag dock påstå att det inte är särskilt spännande alls. Blanda ihop industrimetal, lite numetal, galna vibbar a la Strapping young lad och lite grövre dödsmetallbesläktade smällar så har ni Mnemic. Visst låter det intressant! Problemet är bara att bitarna inte fogas ihop på ett kompetent sätt.

Bortsett från inledande Liquid som är en välriktad käftsmäll och möjligtvis DB’XX’D bjuder detta debutalbum på sega och oengagerande stycken. Musiken säger ingenting och det saknas krokar som sätter sig, även om det märks att danskarna försökt. Det är möjligt att de fem herrarna varit lite överambitiösa när de satte ihop den här skivan, tårta på tårta är aldrig bra.

Mannen med det usla artistnamnet Bögballe som hanterar mikrofonen har viss pondus i sin röst. Tyvärr blir den dock för monoton och enahanda i längden. Jag hade gärna sett lite mer tyngd och botten i det vokalaframförandet. Annars är det en välspelad skiva som säkerligen kan lyfta ett eller annat snäpp live. Jag ser dock gärna att danskarna putsar rejält på låtskrivandet till nästa gång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mnemic (2007-01-01)
Mnemic (2005-09-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner